Мн ви благодаря за отговорите,наистина мн ми помогнахте  :bow:
Сега като си погледнах справката през периода, през който ни осигуряват и върху бонусите не съм излизала в болничен за повече от три дни и всъщност работодателя ми е излащал болничния,а не от НОИ. Оттам съм се заблудила, че ни изплащат болничните като ги изчисляват въз основа на твърдата заплата, която получаваме.
Да, добих представа за изчисляването, по скоро ме интересуваше върху 370 или 700 се изчислява! Благодаря много за бързия отговор  :good:
Т.е. 700/21= 33.33 и това ми е средно-дневния нетен доход! И от тази сума 33.33 ми се изплаща 90%? Така ли е или аз нещо бъркам?
Здравейте, терминът ми за раждане е на 27.09.2014г. интересува ме, ако изляза в болничен примерно от месец Април без да се връщам на работа как точно ще ми се изчиляват болничните? Заплатата, която получавам е около 700 лв (нетна), но по договор се водя на 370лв твърда заплата+ бонуси, а осигуровките ми се плащат и върху бонусите, т.е. ми се превеждат около 700 лв чисто. Осигуровки върху бонусите ни се изплащат от декември 2012г. преди това ни плащаха осигуровките само върху твърдата заплата 370лв нето(около 460 бруто).Интересува ме болничните как точно ще ми се изчисляват- върху твърдата заплата 370 лв или върху сумата, върху която ни осигуряват (700лв) 18 месеца назад, защото като съм излизала в болнични досега, те се изчисляват въз основа на твърдата заплата. Благодаря на всички, които ще се включат в темата